Máme nový klavír!

Počas letných prázdnin v júli 2024 bola naša škola hostiteľom medzinárodnej konferencie učiteľov waldorfských škôl IAO. Počas tohto stretnutia mali učitelia zo strednej a východnej Európy možnosť pod vedením skúsených lektorov z Nemecka, Maďarska ale aj Česka a Poľska pracovať v skupinách zameraných na rôzne témy:

  • Pozorovanie dieťaťa ako pedagogický nástroj,
  • Vedenie školy a samospráva,
  • Pedagogika mladistvých v pubertálnom veku,
  • Mediálna výchova,
  • Výuka cudzích jazykov a podobne.

Okrem toho mohli učitelia svoje sily načerpať pri umeleckých činnostiach ako je modelovanie, eurytmia, bothmerova gymnastika, tvorivá reč a spoločný spev. A práve lektor spevu pán René Walter, učiteľ na waldorfskej škole v nemeckom Greifswalde sa pozastavil nad tým, že naša škola má k dispozícii iba jeden klavír. Keďže spevácka skupina ho svojimi výkonmi veľmi nadchla, rozhodol sa, že vo svojej škole zorganizuje zbierku a ďalší klavír nám zakúpia.

No a ako si zaumienil, tak aj spravil. Netrvalo dlho a do našej školy prišiel „balík veľký ako svet.“ Kto ho poslal? René Walter:) A čo v ňom bolo? Krásne novučičké piáno YAMAHA mahagónovej farby. Bolo treba pár silných svalnatých chlapov, aby sa klavír mohol udomácniť v piatackej triede. Renému Walterovi a celej jeho škole touto cestou veľmi pekne ďakujeme za taký vzácny dar.

S piatakmi ho využívame na hodinách hudobnej výchovy a ide nám to celkom dobre aj vďaka ďalším novým nástrojom, ktoré sme zakúpili pre potreby nášho orchestra. Veď posúďte sami:

Video piatacky orchester:

Stanislava Lichvárová

triedna učiteľka piatackej triedy 

Tento obsah bol zaradený v Aktuality. Zálohujte si trvalý odkaz.